Hypotheken

Als je op zoek bent naar een geschikt hypotheekadvies komen er veel zaken op je af. Welke hypotheek het meest geschikt voor jou is hangt af van de situatie. Zo zijn er verschillende hypotheekvormen waaruit je kunt kiezen. Maar voordat je een keuze maakt moet je eerst weten welke situatie op jou van toepassing is.

Ben je niet zeker of je in dit rijtje thuishoort, bel ons dan op, we helpen je graag!

Je bent starter > je gaat je eerste huis kopen. Zorg dat je goed bent voorbereid. Hoeveel mag je maximaal lenen? Is je inkomen wel voldoende? Kom ik in aanmerking voor een starterslening?

Je wilt een ander huis kopen > Je wilt graag weten wat je kunt lenen. Mag je je hypotheek meenemen? Moet ik eerst mijn huidige woning verkopen alvorens tot koop over te gaan? Wat zijn dat, dubbele woonlasten?

Je wilt je hypotheek oversluiten > Je wilt graag lagere maandlasten. Kan ik mijn hypotheek oversluiten? Brengt dit extra kosten met zich mee? Ik wil een andere hypotheekvorm die beter bij me past, hoe moet ik dat regelen? En welke vorm past het beste bij mijn huidige situatie?

Einde rentevast periode > Je krijgt bericht van je bank met een nieuw voorstel. Moet je daarmee akkoord gaan? Grote kans dat het elders voordeliger kan. Maar waar, en kan ik zo maar boetevrij mijn hypotheek bij een ander onderbrengen?

– Je gaat verbouwen > Ik wil graag extra geld lenen voor een verbouwing, mag ik mijn hypotheek verhogen? Overwaarde op mijn huis, heb ik dat en zo ja hoeveel dan? Mag ik een tweede hypotheek afsluiten en zijn deze kosten fiscaal aftrekbaar?

Je gaat Scheiden > Moet ik het huis verkopen, of mag een van ons blijven wonen? Hoe gaan we dat financieel regelen? Wie is de eigenaar? Moet ik een afkoopsom betalen? En hoe zit dat met ons gezamenlijke verzekeringen?

Je gaat met Pensioen > Als ik met pensioen ga, kan ik mijn maandelijkse hypotheeklasten dan nog wel betalen? En als ik geld te kort kom, hoe ga ik dat dan aanvullen? Meer vragen en antwoorden vind je in de rubriek Pensioenen.

Meer over hypotheken:

Video: Hypotheken, maar dan in glashelder Nederlands
Hypotheekvormen
Een hypotheek op maat

Verse koffie, Deventer koek en een goed gesprek?

Bel 06 – 549 239 83 of laat hieronder je gegevens achter. We nemen op korte termijn contact met je op voor het maken van een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.