Monumenten

Monumenten

In ons landje zijn veel bijzondere panden te vinden. Sommige zijn bijzonder door hun leeftijd, andere door hun karakteristieke uitstraling, weer andere door hun functie. Een aantal daarvan heeft de titel “Monument” verworven. Maar ook daarin is weer een onderverdeling gemaakt, waardoor er gemeentelijke monumenten, beschermde stads- en dorpsgezichten en rijksmonumenten zijn ontstaan.

Als particulier kun je eigenaar zijn van zo’n monument. En brengt niet alleen voordelen, maar ook verplichtingen met zich mee. Al is het maar de morele verplichting om zo’n pand goed te onderhouden. Daar kun je bij geholpen worden doordat er fondsen beschikbaar zijn die subsidies of leningen beschikbaar stellen voor onderhoud en verbetering van een monument.

Ook de fiscus wil nog wel eens meewerken in de vorm van fiscale aftrekmogelijkheden voor de kosten van onderhoud van een rijksmonument. Alleen loop je natuurlijk snel tegen een wirwar van regels aan die niet altijd even duidelijk zijn.

Daarom hebben Keerpunt en MKB Vastgoed Nederland samen voor eigenaren van rijksmonumenten de zgn. “Monumenten Update” ontwikkeld. Een uitgekiend stappenplan waarbij we jouw onderhouds- en verbeterplannen voor jouw monument analyseren en je adviseren over de mogelijkheden om een en ander financieel en fiscaal zo aantrekkelijk mogelijk te realiseren.

We kunnen je behulpzaam zijn in het feitelijke bouwtraject (door een intensieve samenwerking met gespecialiseerde bouwpartners), we gaan in overleg met de fiscus over de mogelijkheden in jouw specifieke situatie en we helpen je om het geheel aantrekkelijk gefinancierd te krijgen.

Klik hier voor onze Monumenten-Update brochure

Wil je meer weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij helpen je graag!