Zorgeloos genieten van je oude dag

Pensioenadvies: maak de juiste keuze

Hoe zit het met jouw pensioen? Heel veel mensen in Nederland kunnen daar geen antwoord op geven. En toch is het natuurlijk belangrijk te weten hoe jouw inkomen (en dat van je partner) eruit ziet zodra je stopt met werken. Een goed pensioenadvies helpt je bij het maken van de juiste keuzes.

Pensioen, wat is dat?

Het pensioen bestaat in feite uit drie peilers:

  • Een uitkering van de overheid: de AOW
  • Een uitkering uit een pensioenfonds (gespaard bij de werkgever)
  • Een uitkering uit privé regeling (je hebt zelf extra gespaard door bv. een lijfrentepolis)

Daarnaast kun je ook nog voor je pensioen sparen op een manier die geen fiscaal voordeel biedt, maar die uiteindelijk ook niet tot belastingheffing leidt op het moment van uitkeren.

Hoe hoog is jouw pensioen?

Via het pensioenregister kun je zien hoeveel pensioen je op dit moment hebt opgebouwd. Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie of die van je partner. Je krijgt een nieuwe baan, je gaat trouwen, scheiden, je partner overlijdt of je gaat aan de slag als zelfstandig ondernemer? Al deze veranderingen zijn van invloed op je pensioenopbouw.

De keuzes die je nu maakt, zijn bepalend voor je financiële toekomst. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes, bijvoorbeeld over lijfrentes en banksparen. Bel ons en vraag naar de mogelijkheden. Als voorbereiding op dat gesprek hebben we een video voor je waarin we kort, krachtig en glashelder uitleggen wat een pensioen is, waar je op moet letten als je er een afsluit en nog veel meer. Die video vind je hiernaast, in de rechter kolom >