Financial Planning Deventer

Financial planning

Bij ons is financial planning gebaseerd op het principe van Private Life Planning (kinder institute of life planning). Hierbij geldt dat niet zozeer de zak met geld belangrijk is voor de toekomst, maar zijn jouw persoonlijke wensen uitgangspunt.

Dat is een groot verschil. Want misschien wil jij later wel een mooi schip bezitten, maar heb je dan geen behoefte meer aan een huis. Sparen voor een schip kan dan een hele zware last gaan worden, terwijl je ook gewoon kunt sparen in je huis, zodat je later je huis kunt verkopen om daarmee je droom waar te maken.

Dit is natuurlijk een simpel voorbeeld, maar het raakt de kern. Het gaat erom waar jouw behoeftes en wensen liggen. Daarover gaan we met elkaar in gesprek en gaan we kijken via welke weg je daar kunt komen. En dat vertalen we dan in een helder rapport, stapsgewijs, rekening houdend met de diverse hobbels en valkuilen die je zomaar zou kunnen tegenkomen onderweg.

Zo’n financieel plan is overigens niets iets wat je eenmalig maakt en je verder de zekerheid geeft dat je je dromen gaat waarmaken. In het leven is niets zeker, dus ook een financieel plan moet worden onderhouden. Bovendien verander je misschien zelf van richting en worden je doelen in de loop van de tijd anders.

Daarom is financial planning een lange termijn verbintenis tussen adviseur en klant. Door met de regelmaat van de klok (bijvoorbeeld eens per jaar) even met elkaar te sparren, kun je het schip gemakkelijk op koers houden. En dat kost minder tijd, inspanning, zorgen en ook geld dan wanneer je je schip van een zandbank moet halen.

Wij willen graag met je meelopen in dat proces, maar jij zult de eerste stap moeten zetten.

Bel je ons voor een afspraak?